zondag 22 januari 2012

Log Januari 2012

Zondag 29 januari, Toertoch Schoorlse duinen , vanuit wielerbaan Alkmaar. Leuk tochtje over de bekende paadjes. Op het strand niet links maar rechts gegaan, ( er was niemand op het strand!) . toch weer route opgepikt bij schelpenpad. totaal 42km.




Zaterdag 21 januari, Veluwe Challenge Ede. Vol goede moed naar Ede gereden voor een toertocht van 75km. Eenmaal daar, vanwege nattigheid besloten eerst de 50km te rijden met de optie om er evt 25 aanvast te plakken. De regen van de afgelopen dagen was de route 1 modder bende geworden. Na 1 uur rijden hadden we 15km! afgelegd en dit gemiddelde nam de volgende km's nog verder af.
Ondanks lage snelheid was het leuk rijden, over de veluwe. De Racing Ralphs zijn duidelijk geen modder banden, 2 x gleed ik spontaan onderuit, gelukkig zonder schade.
Na 30km, materiaal pech bij Suzan, ketting breuk, na deze gerepareerd te hebben, besloten om over de weg terug te gaan, we waren inmiddels ruim 3 uur onderweg en het werd steeds natter.
al met al leuk tochtje, die we nog een keer overgaan doen als het weer droog is.




Vrijdag 20 januari, schip op het strand bij wijk aan zee, dus Fiets gepakt en via Castricum aan zee naar wijk gereden , 30 km


Woensdag 18 januari , het plan was om een avondritje te maken op het strand, ik had echter geen zin on nattigheid dus werd het een uurtje op de hometrainer .


Zondag 15 januari , toertocht nh langste 60km. Onder perfecte omstandigheden gestart bij de ijsbaan in Alkmaar , door de modder richting de woude. Daar het bos in , over bekende singletracks noordwaarts ei schoorl , daar de noordkant van het parcours meegepikt en het strand op.
Bij hargen er weer af en over dijk verder. Bij petten weer het strand op, ff lekker door stampen , strand weer af bij callantsoog . De rest door weiland en over de weg terug. Met Zonnetje erbij Werd het zelfs warm.
Sfeerplaatje




Zaterdag 7 januari, Egmond pier Egmond ( de wedstrijd).
De dagen voorafgaand aan de wedstrijd zag het ernaar uit dat het wel eens niet door zou kunnen gaan. De combinatie van NW storm (9bft) en hoog water zorgde ervoor dat het strand volledig was verdwenen.
De dag van de race lag het strand er gelukkig weer perfect bij, lekker hard en niet te nat.
Mijn start ging goed, was redelijk vlot op het strand, met een nw wind in de rug was iedereen snel weg.
Het blijft altijd lastig om koud op de fiets te stappen en dan voluit te gaan. Het duurde zeker tot Castricum voor mijn ademhaling en hartslag weer enigszins tot rust waren gekomen. In de buurt van de pier werd het strand weer zachter, wat de eindsprint tot het keer punt extra zwaar maakte, toch zonder af stappen de pier bereikt en  de weg tot de volgende strandopgang gebruikt om weer op adem te komen.
Eenmaal het strand op was het zaak een goeie groep te vinden om achter te hangen. De NW wind was te hard om solo te rijden.
Gelukkig was het strand breed en konden we in brede waaiers terug rijden. Bij Castricum er weer af, gelukkig voor de meute, dus ik kon doorijden. Na rondje parkeerplaats weer het strand op.
Ik wist dat er nog 3 team genoten voor mij zaten, maar de afstand was te groot, en mijn accu te leeg om daar nog bij te komen.
Evengoed lekker gereden,  ik ga wel hard trainen op de start en finish, daar valt nog wel wat te halen.




Startnummer 1300
NaamRobert Jan van Doggenaar
WoonplaatsHeliomare
AfstandBusinessrace wedstrijd
CategorieWbuss
Totaal plaats242 / 752
Categorie plaats242 / 752
Snelheid24,615 km/uur
17 kilometer38:40
Netto tijd1:27:45






Zondag 1 januari, Wijk an Zee - Egmond aan Zee met deel van het team. wind mee naar Egmond, in treintje terug. totaal 1:35 37km


Geen opmerkingen:

Een reactie posten